Stop Represiò

Stop Represiò
Stop agressiòns

sábado, 2 de junio de 2012

NOTICIAS DE LA PAC



En el ple municipal d’ahir dimecres 30 de maig, ple urgent i extraordinari, tenia al seu ordre del dia el punt de l’aprovació definitiva de la plantilla de treball de l’ajuntament.
Aquest punt, que s’havia aprovat inicialment en el ple del 26 d’abril amb els vots a favor dels partits de govern (PSC i PP), tenia la finalitat de amortitzar la plaça de funcionaria que gestiona la borsa de treball de l’ajuntament.
El servei local d’ocupació porta dotze anys funcionant eficaçment sent gestionat per una sola persona que treballa intensament en la supramunicipalitat fomentant l’ocupació, la cohesió social i el reequilibri del territori.
El govern municipal, en comptes de reforçar el servei amb recursos i personal preparat, ha optat per eliminar l’actual borsa de treball sense cap mirament, amortitzant la plaça de la Tècnica d’intermediació Laboral que era indefinida fixa; i signant un conveni de col·laboració, amb el Consell Comarcal del Maresme, per “l’assistència tècnica en l’àmbit de l’assessorament i la gestió dels serveis públics” donant, d’aquesta forma, un nou servei molt més car i amb menys presència setmanal (9 hores), traint l’esperit de suport obtingut per la Diputació i intentant, a més, enganyar i confondre als veïns del nostre municipi amagant una realitat ben diferent i perversa.
A més, el conveni signat amb el consell comarcal, tenia l’esperit de donar suport al servei local d’ocupació i no se substituir-lo.
Cal dir que la Diputació de Barcelona va atorgar una subvenció atorgada de 20.021,17 euros per la feina feta pel servei durant l’any 2010 i per tant contradiu la opinió del govern municipal, que no ha recolzat aquesta decisió amb cap estudi o informe tècnic.
El funcionari designat pel Consell Comarcal del Maresme, és el Sr.Josep Penaque va estar substituint a la secretària titular de l’ajuntament de Dosrius durant la seva baixa maternal. El Sr. Pena, que pot ser un gran professional, no té cap experiència en dinamització laboral i som coneixedors que fins fa poc no ha fet una formació per aprendre a gestionar la base de dades Xaloc de la Diputació de Barcelona de gestió de l’ocupació.
Cal dir que la proposta d’acord del ple d’ahir no estava recolzada amb cap informe tècnic ni econòmic que donés fe de la necessitat de fer aquest canvi i que les diverses al·legacions presentades, tant per els partits de l’oposició, pels representants sindicals i diverses de veïns i veïnes de Dosrius, han estat desestimades sense arguments tècnics, jurídics o econòmics.
Així doncs, l’ajuntament de Dosrius es queda amb un servei d’ocupació amb menys de dues hores setmanals d’atenció al públic i amb una gestió que comportarà més dificultats per trobar feina pels aturats del municipi, que ja en són més de 460 (dades del mes d’abril).



1 comentario:

  1. Más que nunca queda patente la falta de rigor y sensibilidad, en el momento de la toma de decisiones que afectan crucialmente al municipio. A ello se suma la falsedad en las aseveraciones y en la información que se da al municipio .Seguimos teniendo un reto pendiente.
    -ASISTIR A LOS PLENOS MUNICIPALES-
    -No solo es una opción personal, es también una RESPONSABILIDAD INDIVIDUAL Y COLECTIVA.
    Siempre recalcamos que es una realidad incuestionable,”Quién asiste a los plenos municipales en Dosrius, presencia con estupor, indignación y vergüenza, la escasa calidad personal y profesional de quienes nos gobiernan, también descubren el descaro y la falta de principios de que alardean, sin rubor, con gran altanería e indiferencia, hacia quienes les observan, sin derecho a voz, como invitados de piedra

    ResponderEliminar